ullzang make up tutorial

this one i do yesterday. like we know, korean girl looks so natural beuty and cute at one time. so i try to make some make up tutorial how to look ullzang! seumdwa!! ^^

first at all, i use my MAYBELLINE BB CREAM #fresh for my daily foundation

apply it smoothly, i prefer use my finger then foundation brush. because sometimes, your finger can make it blend better. 🙂 just try it!

then, i make my eyebrow, here is it..

eyebrow

i use VIVA brow pencil for sure, this is the best browliner from Indonesia product.

and i also use mascara brush to finish my eyebrow. this brush is more easy to use than another one.

eyeshadow

the  i apply my Pearl White eyeshadow. apply it to my crease.

eyeliner

i’d love to use my SILKYGIRL Gel Liner #black. the packaging give the brush too, eay to use and not too expensive price.

highlight nose

then, for hightlight – ing my nose, i use my pallete (that i but 2 china, but i don’t know what the brand is it) hahaha.. i use  the WHITE one.

blush

for blush, i use my MAC blush #PINK, and also i use blush brush from MAC too, it’s very soft and easy to use. love this one!

lipstick

the last.. i use my REVLON Lipstcik, please choose the nearest colour of your lip. not too red, pinky or nude. 🙂

then, this is the result!

result

and this is the “backstage” from this Tutorial… >>

(sorry for the messy one, haahaha.. make up routine sometimes makes your room look messy rite? but the result makes you PREETY!) ^^

XOXO, @christin_bun

review My Stupid Boss

ok, tell me who didn’t know this book already?? rugi banget kl ga tau buku yang satu ini. kocak, menghibur, dan bikin malu kalo di baca di tempat umum. ( u will laugh very loudly!) so give me a try to review the 4 book of MSB and 1 Fan story about their boss. let’s start! ^^

this is the cover of the first book of MSB:

first time i found this book, it’s really make me laugh so loud. untungnya g baca di kamar, jadi ga di kira gila juga ketawa-ketawa sendiri.. hahaa.. isinya semua ttg kekonyolan yang terjadi sama seorang sekretaris (di buku ini lebih sering di sebut sebagai kerani – bahasa malaysia). kerani ini tinggal di malaysia sama suami dan 2 anaknya. dia kerja di sebuah perusahaan besar yang bossnya itu tidak lain dan tidak bukan adalah tokoh utama di buku ini.

si boss ini asalnya dari indonesia juga sih, tepat nya Surabaya. dia pengusaha yang cukup sukses di surabaya maupun di Malaysia sendiri. kenapa dia tinggal di Malaysia? yang jelas, karena dia punya perusahaan di negri jiran itu plus, di apnya istri yang memang aslinya dari malaysia.

banyak kebiasaan-kebiasaan bossman (sebutan khusus boss di MSB) yang negative tapi justru bikin ngakak dibuku ini. kerani really make this book hilarious!

let me give you some hit:

Bossman: Kerani, kamu sudah cek petty cash bulan lalu belum?
Kerani: sudah boss.
B: Kamu yakin?
K: Yakin Boss.
B: Pasti yah? Gak kurang?
K: Pasti boss.. (mulai kesel)
B: yang bener looohhh kamuu (mulut nya monyong 5cm) jangan sampek kaya kemaren-kemaren lagiiiiii.. (sekarang giginya di zoom in).
K: bener booooooss (ga mau kalah)
B:Sure loh yahhh!!
K: Saya YAKIN, PASTI, SURE BOOOOOSSSSSS! (meledak)

skeptis, merasa paling pinter, ga mau kalah, dan pelit. itulah sifat-sifat bossman. untuk orang-orang yang udah memasuki dunia kerja, pasti deh nemuin boss” ajaib yang kadang bikin jengkel juga. tapi buku ini berhasil bikin “kekesalan” seorang pegawai jadi sesuatu yang “menghibur”. great job Chaos @work! (disini penulis ga mau nyebut namanya, secara takut ketauan bookkk!, jadi dia nyamarin namanya jadi chaos @work)

karena mungkin banyak fans-fans kerani dan bossman yang merasa senasib seperjuangan dengan kerani, jadi….. dibuatlah buku FANS STORY nay MSB. yang ini juga ga kalah seru, lucuk (yah, pake K! sangking lucu nya), dan kocak. it’s a must read book ever!

hope u all enjoy my review, and please follow @christin_bun for update book that i read. ^^ thanks!

Duplicate Hyun-A

what i wear to get this look:

1. eyeshadow: pearly white on crease , black on the outer side.

2. cheek: bronze and a lil bit pink at my smile area.

3.lipstick: i use passionate red and some nude lipgloss.

here the product:

Hope you’ll enjoy! ^^

CHEAP AND ALSO GOOD QUALITY MAKEUP!

Postingan kali ini gue bakalan coba  bahas beberapa produk kosmetik di pasaran yang ramah di kantong dan juga ramah di kulit. (haha.. I know sometimes we’re find this stuff a lot, but did’t know which one is good. So the, I’ll give u this!) cekidoootttt! 😉

  1. Let’s start from the basic, FOUNDIE! Yay!

Product name: REVLON New Complexion

As: liquid foundie

Pengaplikasiannya is much easy. But I don’t really like the texture, because it’s too fluid. TIPS: So, sometimes I mix wif  the another foundie that more solid than this. J

Price: I get it from the cosmetic store @bandung it’s also Rp67.500,- (please get me know when u get this stuff wif a low price! LOL)

Product Name: Clear Smooth BB Cream

Brand: Maybelline

As: BB cream

This is my favorite BB cream as ever. I have many BB cream with a different price ( also more expensive) but, as far this is the best in the middle price! J

TIPS: u can use it for your daily make up base as light foundie.

Price: I get it just Rp 25.000,_ but if u buy from make up store at SOGO or MAtAHARI,  the price would be more expensive. ( Rp 33.000 – Rp 37.000)

 

Product Name: Visions V Peach Me Perfect Skin Glow (panjang beuutttdd) XD

As: base foundie to make your make up more glowing.

Brand: product of Oriflame

I also use this before I use my any foundie on my face. More glowing, more healthy!

Price: hmm… I actually forgot the price (lol) tapi gue yakin harganya ga lebih dari Rp 40.000.

U can find it on Oriflame Catalouge. Dulunya di bawah naungan Visions but now u can find this produnt on Dare To Be page. J

 2. Second part is…. MASCARA!

Product Name: The Magnum Volum Express Waterproof

Brand: Maybelline

As: mascara that make your eyelash more thickness and also waterproof.

Price: I get it wif Rp 47.500,- price. Harga nya bener” worthed untuk kemampuan produk ini untuk  bikin bulu mata gue lebih tebel! Sukaa!! >.<

*for the detail, I take this pic for u!*

3. Base Eyeshadow

Product Name: Aubeau

As: transclucent base eyeshadow.

Price: actually, I also forget the price (AGAIN! Haha) but, I’m sure that the price would not more than Rp 50.000,- Aubeau product is also cheap! Yay!

 4. Then… My lovely product!! GEL EYELINER.

Product Name: SilkyGirl Gel liner ( tell me if I’m wrong wif that name) 😛

As: Eye liner wif gel texture

Price: I get it from make up counter “SilkyGirl” sale. So I get it Rp 45.000,- but I the noremal price it would be Rp 50.000 – Rp 55.000,-

Gue suka banget banget banget product ini. Selain karna memang cara pengaplikasian yang gampang, harga terjangkau, plus packagingnya ada brush khususnya juga! Jadi lebih gampang kan… ;P

Let’s see the details….

Dari tutupnya bisa “secretly” di buka dan langsung di”pasang ketutupnya” jadilah brush mini yang bisa khusus dipake buat si gel liner ini. Yay!

Nah, ini bentuk zoom zoom zoom in brush imut itu.. bentuknya yang meruncing bikin kta gampang buat ngebentuk outline mata.

 5.Lipstick

Product Name: Revlon Natural Wonder Lipstick

Price: I got it from Bandung wif ONLY Rp 13.000,-!!!! (get a shock! Hahaha)

This pic is my fav colour.. 04 spice.

 

Warnanya pas ke kulit gue yang putih, kalo di pake untuk daily make up bagus banget. Not too much, but sweet enough too make your lips stunning! 😉

 6. The last stuff… Eyeliner Pencil

Product Name: Wardah Eyeliner Pencil

 This is also a brand from our local country.

My favorite colour fromthis brand is the white eyeliner. Warnanya keluar, dan pengaplikasiannya juga cenderung gampang banget!

Price: guess what? YES! I forgot the price aaaaaagaaaiinn! Hahahaha

But don’t worry its just around Rp 30.000 – Rp 40.000,- only! 😀

Yay! Thanks too read this post from the beginning until you read this! *prokprokprok*

But, so sorry for the weird language. I write it on the midnight and tomorrow I must get up @ 5 O’clock in the morning, so I have no mush energy too translate my Indonesian language. Pardon me?  hahay! Keep reading my posting guys! See u! *Smooch* :*